De duurste lingerie ooit gemaakt

Lingerie is vaak erg duur, vooral als je iets speciaals wilt kopen. Wil jij bijvoorbeeld je vriendin verassen met een mooi setje voor Valentijnsdag? Of koop jij graag wat sexy lingerie als verassing voor je vriend? In beide gevallen word je geconfronteerd met de hoge prijs van lingerie. Het is jammer dat dit soort kleding zo’n hoge prijs heeft. Echter, wanneer je de onderstaande verhalen leest dan zul je zien dat het bedrag dat jij spendeert aan lingerie heel erg meevalt.

Er zijn namelijk talloze celebrities op de wereld die enorme bedragen uitgeven aan een setje lingerie. Deze beroemdheden hebben veel te veel geld in hun portemonnee. Zij weten niet goed wat ze hiermee moeten doen. Vandaar dat ze heel veel geld uitgeven aan allerlei dingen die voor de gewone burger buitensporig overkomen. Dit geldt ook voor lingerie.

Maar er zijn niet alleen beroemdheden die veel spenderen. Ook sommige zakenlui zijn heel goed in het over de balk smijten van hun geld. Ook bedrijven geven af en toe veel geld uit aan lingerie. Het gaat dan om promotiestunts. Victoria’s Secret staat bijvoorbeeld bekend om hun marketingmachine waarbij er veel geld wordt uitgegeven aan een setje lingerie.

In dit artikel lees je wat de duurste en meest spectaculaire setjes lingerie zijn die ooit gedragen of verkocht werden.

Uwe Koetter en zijn kuisheidsgordel ($20.000)

In 2002 maakte Uwe Koetter een kuisheidsgordel ter waarde van 20.000 dollar. Hij creëerde dit kunstwerk voor een Engelse client die in Zuid-Afrika woonde. Hij gebruikte goud, diamanten en parels om dit kunstwerk te creëren.

Een kuisheidsgordel stamt uit de Renaissance periode. In deze periode was het gebruikelijk voor een mooie rijke vrouw om haar geslachtsdelen achter slot en grendel te verbergen. Er waren echter nogal wat probleempjes met deze methode. De originele kuisheidsgordels waren namelijk gemaakt van ijzer. De vrouwen moesten een stukje stof tussen het ijzer en hun huid dragen. Ze moesten namelijk voorkomen dat ze last kregen van loodvergiftiging. Hier kun je erg ziek van worden, en zelfs dood aan gaan.

Het was dus niet echt een comfortabel setje lingerie. En hoewel de versie van Uwe Koetter gemaakt is van goud, zal het draagcomfort nog steeds niet al te best zijn. We weten natuurlijk ook niet of de eigenaar dit kledingstuk daadwerkelijk gebruikt. Wat wel vaststaat is dat het een mooi ontwerp heeft, en dat het zeker een mooi verhaal is om aan andere mensen te vertellen!

Goude lingerie uit China ($26.000)

Ook in China wordt er lingerie geproduceerd dat uit goud bestaat. In 2007 werd er in Shenyang tijdens een juweliersbeurs een lingeriesetje gepresenteerd ter waarde van 26.000 dollar. Er hebben vier verschillende vaklieden aan dit item gewerkt, over een periode van 4 maanden. Dat is niet verbazingwekkend, want dit lingerie setje werd uit een blok van 950 gram puur goud gesneden.

Hoewel je dit item kon kopen, bleek niemand geïnteresseerd te zijn. Dit is misschien wel logisch. Het item ziet er heel elegant uit, maar het draagcomfort is natuurlijk niet ideaal. Ook werd er niet gebruik gemaakt van een marketingstrategie. Wanneer je iets wilt verkopen dat zo duur is, dan is het verstandig om een beroemdheid in te schakelen om wat meer bekendheid te genereren.

Anamika Khanna en de diamanten beha ($1.3 miljoen)

Anamika Khanna is een designer. Zij werkte samen met ORRA om een schitterend diamanten beha te maken. Dit vond plaats in 2010. Het was toentertijd de duurste beha allertijden. De beha bestaat uit Belgische diamanten. Het duurde 6 maanden voordat het af was. Er was een heel team nodig om deze beha te maken. Designers, diamantenbewerkers en stylisten werkten allemaal samen.

Het grote publiek zag de beha voor het eerst tijdens een fashionshow. Het Indiase model Anjali Lavania droeg het kledingstuk. Later werd het ook nog door de beroemde Bollywood actrice Malaika Arora gedragen.

De beha ziet er typisch Indiaas uit. De stijl en het design zijn gebaseerd op traditionele vormen die vaker terugkomen in de Indiase mode. De diamanten zijn echter afkomstig uit België. Dit land staat bekend om zijn diamantenindustrie. Vooral in Antwerpen zijn er prachtige diamanten te vinden.

De diamanten beha van Victoria’s Secret ($6.5 miljoen)

Ook Victoria’s Secret heeft een diamanten beha gemaakt. Zij ontwierpen er al een in 2006. In dit jaar presenteerden zij het ook tijdens een modeshow. Dit was het absolute hoogtepunt!

De beha heeft in het midden een broche, gemaakt van een tien-karaats diamant. De rest van de beha is versierd met 2.000 kleinere diamanten. Het was een ingewikkeld proces om deze diamant te maken. Het duurde meer dan 20.000 uur voordat de diamanten perfect bijgeslepen waren. Ook voor het maken van de beha werd er nog 300 uur uitgetrokken. Het supermodel Karolina Kurkova droeg dit stuk tijdens de show. Ze zag er echt fantastisch uit!

De ‘Four Fantasy Bras’ ($10 miljoen per stuk)

Tussen 1999 en 2013 werden er 4 zogenoemde fantasie beha’s uitgebracht door wederom Victoria’s Secret. De eerste verscheen dus in 1999. Deze werd de ‘Millennium Bra’ genoemd. Dit exemplaar werd gemaakt om de eeuwwisseling te vieren. Heidi Klum droeg dit prachtige kunstwerk. Er werden 2.000 diamanten en edelstenen gebruikt voor dit lingeriesetje. Deze stenen werden aangebracht in een beha gemaakt van platina. Je begrijpt wel dat er een aardig prijskaartje hing aan dit product. 10 miljoen dollar koste het om dit ontwerp te fabriceren.

In 2002 droeg Karolina Kurkova een andere fantasie beha. Dit exemplaar werd de ‘Star of Victoria’ genoemd. De prijs was wederom 10 miljoen dollar. Voor dit ontwerp werden 1.150 robijnen en 1.600 smaragden gebruikt. De beroemde juwelier Mouawad ontwierp dit exemplaar.

Mouawad ontwierp ook in 2004 een fantasie beha. Ditmaal werd het ontwerp gedragen door supermodel Tyra Banks. Mouawad was 270 uur bezig om dit fraaie setje lingerie te maken.

In 2013 verscheen het laatste lingeriesetje uit deze serie, de naam luidde ‘The Royal’. Een toepasselijke naam voor dit koninklijke product. Het werd gedragen door Candice Swanepoel. Er werd gebruik gemaakt van 4.200 edelstenen. Diamanten, robijnen en gele smaragden ingelegd in 18-karaats goud. Met in het midden een schitterende robijn (52-karaats). Er hoorde ook nog een riem bij.